Informació
Nom Francesc Cabedo, Francesc Cabedo Cabedo
Naixement 1897
Defunció
Demarcació Defensa
Temporades 14
Biografia

11 vegades internacional amb Catalunya
1 Copa Príncep d'Astúries amb Catalunya

Començà a practicar el futbol amb 12 anys al Montserrat, resident a Hostafrancs. La temporada 1913-1914 fou fitxat pel FC Internacional, jugant primer com a extrem dret, i posteriorment com a defensa, aconseguint el sub-campionat de la primera categoría, només pel darrera de l’Espanya i pel devant d’Espanyol i Barcelona.

Just amb la finalització de la temporada 1913-1914 fou fitxat pel CE Sabadell, que s’acabava de proclamar campió de segona, guanyant-se un lloc a la màxima categoria (primera catalana) Durant el temps que jugà al club ho va fer de devanter centre en primer lloc, mig centre després i finalment de defensa, esdevenint jugador referència del club i capità de l'equip des de 1919. Al club vallesà romangué la resta de la seva carrera futbolística fins a l'any 1927, on formà una destacada línia defensiva amb Joaquim Montané.

Internacional amb la selecció catalana marcant al seu debut 4 gols a la victòria davant la selecció centre per 6-0, esdevè un dels jugadors que més partits disputà durant les dècades de 1910 i 1920, essent campió de la Copa Príncep d'Astúries de futbol. L'agost de 1922 fou objecte d'un homenatge amb la disputa d'un partit entre el Sabadell i el Terrassa FC. El 26 de setembre de 1926 fou objecte d'un nou homenatge amb la disputa d'un partit que enfrontà la selecció catalana i el Sabadell.

Sempre mostrà el seu compromís amb el club i l’afició, com ho demostra la declaració feta una vegada el FC Barcelona va mostrar el seu interès, dient: “Mientras juegue al fútbol lo haré en el Sabadell” paraula que va cumplir guanyant-se l’estima i admiració de tothom. El divuit d'agost de 1929 es va fer càrrec del segon equip del Sabadell. Lluis Papell a la revista l’Esforç l’any 1920, va publicar:

"Oh el defensa més defensa dels defenses que han sortit,

que juga igual quan comença que quan acaba un partit;

que té una entrada terrible i una empenta colossal !

Oh el gran Cabedo invencible, coratjós, fort i lleial !

Tira els penals tan directes tan precisos i perfectes que un penal sempre és un gol.

La seva pèrdua sería dolorosa i sembraría la d’un altre Monistrol."

Èxits amb el Sabadell:
1919-1920 Subcampió Catalunya 1ª categoria
13 temporades a la màxima divisió del moment (1ª categoria catalana)

Data Competició Local Resultat Visitant