Informació
Nom Feliu Fau, Feliu Fau Crespí
Naixement Sabadell 20-02-1896
Defunció Sabadell 11-06-1973
Demarcació Defensa
Temporades 6
Biografia

Feliu Fau i Crespí, va néixer al domicili patern del carrer Sant Quirze núm. 20 en 1896, morint l'any 1973 en el seu domicili a la planta segona de la Rambla núm. 152. Va ser una persona familiar, dedicant el seu temps restant a entitats com el Centre d'Esports Sabadell, la Creu Roja i de forma particular a la indústria tèxtil.

Fill de Joan Fau Sallarès i Teresa Crespí Soler, de la centenària Comercial Fau dedicada al comerç de pastisseria, drogueria, colònies... Va ser el segon de sis germans en ordre cronològic: Josep, Feliu, Daniel, Gertrudis, Joan, Joaquim. L'any 1923 es va casar amb Ressurecció Codolà Alemany de reputada família local, tenint quatre fills: Maria Teresa, Eugeni, Enriqueta i Feliu.

Va fer els seus estudis bàsics a les Escoles Pies de Sabadell, però de ben jovenet s'inicià en el treball de la indústria tèxtil. Per tal d'aprendre de les pràctiques mercantils va treballar durant quatre anys a la Banca Ponsà i Valls del carrer Indústria, on és ara l'Arxiu Històric de Sabadell, per passar després a la prestigiosa empresa tèxtil Tomàs Salas. Simultàniament va cursar estudis superiors i treballar per la reconeguda empresa tèxtil d'Enric Rocamora amb el càrrec de representant general. Després de 23 anys a l'empresa, va comptar amb el vistiplau del Sr. Rocamora per establir-se pel seu compta però sense deixar la casa Rocamora. Va ser soci de Josep Bayo i Coll des del maig de 1935 fins que es va dissoldre en 1950, per passar a convertir-se en "Feliu Fau", amb fàbrica i despatx al carrer Sant Pau núm. 117.

Durant més de 30 anys va prestar els seus serveis a la Creu Roja en diferents càrrecs, fet que li varen valdre diferents reconeixements, com la medalla de plata i la d'or de la Creu Roja. 

La seva vida esportiva com a jugador del Centre d'Esports Sabadell es va iniciar als 18 anys coincidint amb jugadors com Estruch, Cabedo, Monistrol o Aragay, formant part després en diferents juntes directives. Com a jugador va defensar l'equip durant sis temporades, formant part de la plantilla que va aconseguir guanyar el campionat de Catalunya de segona categoria i l'ascens la temporada 1913-14.

L'any 1953 l'alcalde Josep Mª Marcet i Coll, li confià la recentment creada Delegació d'Esports per estructurar els diferents esports a la ciutat. La seva gestió li va permetre després ser Tinent Alcalde de Sanitat i Esports.

Feliu Fau va morir quatre mesos després de celebrar les seves noces d'or envoltat de tota la seva família, aquest fet motivà un dia de dol a la ciutat.

Èxits amb el Sabadell:
1913-1914 Campionat de Catalunya 2ª categoria i ascens
4 temporades a la màxima divisió del moment (1ª categoria catalana)

Data Competició Local Resultat Visitant