Campionat d'Espanya (La Copa) | 03-05-1931 16:15

3-2

Deportivo Alavés
Espinosa
Creu Alta

De gran esdeveniment es pot catalogar el primer partit de la Copa d'Espanya que disputa el Sabadell a la Creu Alta en aquest nou format. Per aquest motiu es va convidar a grans autoritats, com el Capità General de Catalunya el Sr. López Ochoa o el Governador Civil senyor Companys. El camp ofereix un aspecte magnífic amb una gran gentada apinyada en el moment que el Capità General i Governador Civil, acompanyats pels regidors de l'ajuntament de Barcelona Aragay i Cos fan acte de presència. No cal dir que l'ajuntament de Sabadell està representat completament. La Banda Municipal toca la Marsellesa mentre els capitans fan els seus oferiments de flors, amb els colors de la bandera republicana a les autoritats.

Durant el primer temps el dominador del partit va ser l'Alabès que als nou minuts s'avança gràcies a un potent xut d'Olivares, aprofitant la passada de Fede. L'Alabès es fa amb el mig camp amb arribades de perill, essent però el Sabadell qui just abans del descans, una centrada de Mata és rematada a la xarxa per Roca. Tot i el millor joc visitant, i que el clima es va posar de la seva part doncs va caure una bona pluja acompanyada d'un fort vent, al descans el Sabadell arriba viu, amb un empat a un gol.

Només represa la segona part, el Sabadell es troba amb un gol de Roca al primer minut, després que Sangüesa en jugada personal es quedés sol davant el porter i cedís la pilota a aquest. El Sabadell per fi es posa pel davant al marcador, guanyant en confiança i en joc, encara que Albèniz assistit per Olivares, empata novament el partit al minut setanta-set, d'un xut ras ajustat al pal. Arribats a aquest punt el Sabadell passa per uns minuts d'imprecisions però el públic que ho va veure, anima als seus jugadors. Una pilota de Mata en profunditat és centrada a l'àrea on Bertran i Roca arriben decidits a rematar, però l'internacional Ciriaco s'interposa enviant la pilota al fons de la seva porteria, donant la classificació al Sabadell. Ros, Roure, Pérez i Martí van ser els més destacats. Els jugadors del Sabadell com si fossin toreros, van ser trets del camp pujats a coll dels aficionats.

Tiburcio Beristain
Ciriaco Errasti
Jacinto Francisco Quincoces
Domingo Rey
Antero González
9'Domingo "Fede"
9'77'Manuel Olivares