Campionat d'Espanya (La Copa) | 17-05-1931 16:30

3-1

Athletic Club
Canga-Arguelles
Creu Alta

Ple absolut a la Creu Alta per un públic que va pagar 2,50 pessetes, envoltat d'un ambient que feia pensar que encara els jugadors de l'Atlhetic no podien dir "Blat". L'allau de joc i ocasions es succeeix a la primera part, amb Sabadell decidit i un Athletic molt defensiu, la sort però no és del costat dels locals, que només aconsegueixen un gol, obra de Mata, en agafar el refús del porter Blasco a xut de Garreta. Al descans doncs victòria del Sabadell per la mínima.

A la represa el Sabadell marca al primer minut, Bertran fa una passada a Roca, entrant a la porteria jugador i pilota. Aquest gol esperona l'equip, veient que l'Athletic només es dedica a defensar-se i l'eliminatòria comença a estar oberta. Només cinc minuts després és Bata assistit per Lafuente, qui retalla diferències, però al minut dotze Roca novament després d'una passada matemàtica de Mata posa el 3-1, donant esperances al Sabadell.

L'Athletic ara, canvia la tàctica, afegint al seu joc defensiu una pèrdua de temps considerable, joc brut i tota mena d'estratagemes per tal de fer passar el temps. Bertran cau lesionat deixant el partit durant vint-i-cinc minuts i el porter Blasco també lesionat, deixa el seu lloc a Izpizua. El Sabadell va caure al parany proposat per l'Athletic i l'allau de joc i oportunitats que es va veure a la primera part, malauradament no va tenir continuïtat amb el tres a un al marcador.

Gregorio Blasco
Alfonso Careaga
José Maria Castellanos
Juan Garizurieta
Roberto Echevarría
José Muguerza
51'Ramón De la Fuente