Campionat d'Espanya (La Copa) | 21-05-1944 18:00

3-2

CD Castellón
Rafael de Corpas Zanguitu
Creu Alta

El Castellón va avisar dies abans que venia a capgirar l'eliminatòria, fet que podia haver estat possible de no ser per la mala sort i l'àrbitre que va tenir incidència en el resultat.

Tal com va fer el Sabadell a l'anada, s'avancen els castellonencs amb gol de Pizá al minut set. Un minut triga la resposta arlequinada mitjançant Bardina que restableix la igualada, El partit que ha començat a bon ritme i alternatives en el joc, no dóna treva. Els visitants estavellen una pilota al pal, formant-se un batibull dintre de l'ària que acaba amb gol, anul·lat per l'àrbitre per suposat fora de joc. Només portem onze minuts i Del Pino avança novament al Sabadell. El Castellón reclama ara fora de joc però el gol és vàlid. A tot això només un minut després per una forta entrada sobre Jugo, l'àrbitre expulsa a Mallén deixant el CD Castellón amb deu en una entrada que no mereixia l'expulsió directa. L'àrbitre ha tret de polleguera als valencians com ho demostra l'entrada de Santacatalina a Gonzalvo l, que malgrat que li podia haver lesionat greument per sort no el toca, però l'àrbitre l'expulsa quan només es porten quinze minuts de joc. El joc ara decau molt, arribant al descans després d'un afegit de cinc minuts en haver-se aturat el rellotge del col·legiat Sr. Corpas.

Als vuit minuts de la represa Aranaz inicia una jugada canviant la pilota a l'altra banda, Bardina la rep i posa una centra que magníficament i gairebé des del terra remata Ara de cap a la xarxa després de tocar el pal. Els albinegres no llençant la tovallola, de fet no fa pas la sensació que juguin amb dos jugadors menys i cada vegada es veu més a prop el gol, que finalment arriba després d'un servei de cantonada que Pizá posa al cap d'Arnau escurçant així distàncies. Una jugada fortuïta entre Gonzalvo i Arnau, fa que tots dos siguin atesos a la banda, el castellonenc necessita punts de sutura per la qual cosa durant gairebé deu minuts juguen amb tres jugadors menys. En acabar el partit els jugadors visitants reben un fort aplaudiment del públic de la Creu Alta, reconeixen l'esforç i l'actitud.