Campionat d'Espanya (La Copa) | 28-05-1944 17:45

1-2

Valencia CF
Pedro Escartín Morán
Creu Alta

Partit corresponent als quarts de final de la Copa del Generalíssim amb la visita del Valencia flamant campió de Lliga. Ple fins a la bandera a la Creu Alta.

En només dos minuts el Sabadell ha fet dues arribades a la porteria valenciana, a la segona Aranaz envia la pilota per alt a Del Pino, aquest de cap endarrereix a Gràcia que tal com arriba engalta un xut fulminant la porteria valenciana, provocant la bogeria a la grada. Malauradament només dos minuts després una pilota bombejada d'Igoa provoca un malentès entre Gonzalvo ll i Pujol, amb sortida en fals d'aquest que no pot agafar una pilota que cau als peus de Gorostiza per acompanyar-la a la xarxa.

El domini pertany al Sabadell que busca amb insistència el gol. Gràcia i Ara s'entenen i combinen perfectament, Aranaz està jugant poder els seus millors minuts com arlequinat. Els valencians no la toquen essent aclaparador i persistent el domini arlequinat. Al minut trenta-set arriba la jugada clau del partit. Aranaz topa amb Hernández i cau greument lesionat amb fractura de tíbia i peroné. De seguida es va veure la gravetat de la lesió. Aranaz és retirat del terreny de joc pels seus companys i per jugadors valencians. El Sabadell recompon el seu equip passant Navarro a la defensa i Gonzalvo ll a mig camp, continuant amb el domini com ho demostra un xut al travesser de Gràcia poc abans del descans.

Als tres minuts de la represa el Sabadell torna a marcar però l'àrbitre l'anul·la per mans de Del Pino. El partit digne del Sabadell amb un jugador menys i davant el campió de Lliga no troba una recompensa merescuda, més aviat al contrari, ja que a vuit minuts per la finalització Gorostiza empalma un xut fantàstic creuant la pilota fora de l'abast de Pujol. En ple domini arlequinat que ha dominat durant vuitanta minuts, conclou el partit amb derrota injusta. El CE Sabadell ha tret quatre serveis de cantonada per cap dels valencians.

Ignacio Eizaguirre
Álvaro Pérez
Juan Ramón
Higinio Ortuzar
Carlos Iturraspe
Simón Lecue
82'Juan Mena
Vicente Hernández
"Mundo" Suárez
3'Silvestre Igoa
3'82'Guillermo Gorostiza