Campionat d'Espanya (La Copa) | 07-04-1946 17:15

2-4

Athletic Club
Rafael Tamarit Falaguera
Les Corts

El partit d'anada dels setzens de final de la Copa del generalíssim es juga amb un gairebé ple a Les Corts, amb l'objectiu de poder fer una millor caixa. L'entrada general val 10 pessetes, pagant només 5 els socis blaugranes i totalment gratuït pels socis sabadellencs. El Sabadell presenta per aquest partit les baixes de Bayo, Vazquez i Mario, i juga amb Navarro a qui se li han hagut de posar tres injeccions perquè ho pogués fer. L'Athletic presenta les baixes de Bertol i Zarra.

El Sabadell surt atemorit davant uns lleons que des del primer moment tanquen al Sabadell al seu camp. El primer gol no trigar a arribar, Panizo al minut quatre totalment sol avança fins que el seu xut acaba al fons de la xarxa. És a partir de llavors quan sembla que el Sabadell anivella de mica en mica el joc, gaudint Anglada inclús d'un bon xut que atura Lezama. Quan millor està el Sabadell arriba el cop dur del segon gol de l'Athletic, a més la jugada acaba amb una passada de Gainza ll que el mateix Telechea en el seu intent per refusar, introdueix la pilota a la seva porteria. Amb avantatge de dos gols per l'equip basc s'arriba al descans.

A la represa veiem el millor Sabadell, la metamorfosis resulta evident i més quan al set minuts de la represa, una centrada de Riba és tocada per Pallás, arribant la pilota a Guarch que creua el seu xut per reduir diferències. El Sabadell empeny, al minut seixanta una centrada de Riba li arriba a Pallás que de xut ras restableix la igualada. A mesura que van passant els minuts el Sabadell es va quedant sense benzina, fet que aprofita l'Athletic per tornar a avançar-se al minut setanta-tres. Panizo deixa la pilota a Iriondo i el xut d'aquest s'estavella a la base del pal, agafant el refús Venancio que a plaer avança als lleons. Amb tot decidit i sense poder de reacció per part arlequinada, en el darrer minut de partit Gainza envia una pilota a Iriondo que sentencia el partit i possiblement l'eliminatòria.

Nando González
89'Rafael Iriondo
4'José Luis Panizo
73'Venancio Pérez
Isidoro Urra
89'Agustín Gainza ll