Resum temporada 1933/1934

Un Sabadell en creixement constant, afronta una temporada que suposarà l'estrena a segona divisió, així com poder veure si pot competir al campionat regional davant el FC Barcelona o Espanyol. La massa social puja amb els darrers èxits, arribant a 2000 socis superant així els 1800 que es van aconseguir la temporada 1923/1924. La primera categoria catalana es redueix al final d'aquesta temporada, per la qual cosa dels tres equips que varen promocionar (Granollers, Badalona i Palafrugell) juntament amb els de segona, només el Badalona va aconseguir restar a primera.

CAMPIONAT CATALUNYA 1ª CATEGORIA
El Sabadell que guanya els tres primers partits, es presenten a Sarrià eufòrics. A la mateixa ciutat les penyes recullen cales per donar una prima als jugadors en cas de guanyar. Tot i l'empat el Sabadell surt reforçat. Es guanya després davant Granollers i Girona, reben al darrer partit de la primera volta, el FC Barcelona dos punts per sota a la classificació. Una victòria deixa pràcticament sentenciat el campionat a la primera volta. El Sabadell mostra una bona versió avançant-se al minut trenta. A la represa l'expulsió de Gràcia cervell de l'equip, dóna opcions al Barcelona per empatar al minut setanta-cinc i guanyar amb un segon gol al minut vuitanta.

Després de la victòria a la segona volta davant l'Espanyol, tothom veu ja al Sabadell com a favorit pel campionat i més encara quan a la jornada següent el Barcelona perd a Sarrià. Resten dos partits i el Sabadell que ha de rebre al Girona per acabar a Les Corts, necessita només dos punts. Davant el Girona no fa un bon partit, possiblement els nervis juguen un paper important i més encara quan el Gorina s'avança a la mitja hora de joc. Els segons quaranta-cinc minuts no tenen res a veure amb els primers. El Sabadell surt decidit i conscient de què es juga. Al minut cinquanta-sis Gual aconsegueix l'empat insuficient encara, però Calvet al setanta-cinc marca el gol que desferma l'eufòria, donant al Sabadell per primera vegada el Campionat de Catalunya de la màxima categoria.

CAMPIONAT LLIGA 2ª DIVISIÓ
Tot i que el primer partit de lliga a la segona divisió es va saldar amb una gran victòria per cinc a dos davant l'Sporting de Gijón, la veritat és que se li va fer llarga la lliga, quedant en novena posició dels deu participants només per sobre d'un despenjat Alaves. Malgrat tot, es va competir bé en gairebé la totalitat de partits, encara que les lesions van ser una constant, impedint així veure al Sabadell en plenitud de condicions.

COPA D'ESPANYA
1ª ronda. El Celta que ja havia estat rival a la lliga és el primer rival a la copa. El partit d'anada a la Creu Alta és guanyat dos a un pel Sabadell que a Balaidos perd pel mateix resultat. A Balaidos el Sabadell s'avança encara que el Celta empata primer, i després d'una jugada polèmica, on sembla que el gol del dos a un és marcat amb les mans, el Celta aconsegueix forçar així un tercer partit. Aquest partit es juga a Vallecas, on al cap de quinze minuts els gallecs ja han marcat tres gols. Amb aquest hàndicap el Sabadell lluita tot el que pot però és impossible la remuntada, finalment el resultat va ser quatre a dos.