Informació
Nom Josep Riba, Josep Riba Nuet
Naixement Barcelona (Barcelona) 23-03-1923
Defunció Mataró 11-09-2002
Demarcació Davanter
Temporades 1
Biografia

1 Campionat Lliga amb FC Barcelona 1944-45
1 Campionat LLiga 2ª divisió i ascens amb CE Sabadell 1945-46

Format a la pedrera del Barça on arriba amb quinze anys (1938-39), és un jugador manyós i ràpid que arriba al primer equip, debutant amb dos gols a la victòria 7-2 davant el Granada el 7 de novembre de 1943. La temporada 1945-46 l'entrenador Josep Samitier l'ofereix un contracte professional quan només té 22 anys. El problema arriba quan s'assabenta que per aquesta signatura Samitier rep una comissió, fet que posa en coneixement del seu pare i aquest envia a passeig l'entrenador blaugrana. Davant aquesta situació el FC Barcelona liquida al jugador donant-li la baixa.

Riba decideix deixar el futbol per dedicar-se al negoci familiar del gènere de punt, però uns amics de Sabadell el van convèncer per jugar a la segona divisió amb el CE Sabadell. Ho fa quedant campió i assolint el retorn a primera. Tot i els esforços del club per aconseguir la continuïtat de Josep Riba, aquest decideix deixar el futbol per dedicar-se al negoci familiar que tenien darrere del restaurant de les set portes de Barcelona. La família Riba va ser la primera a vendre mitges de niló per a senyora. Del futbol no va voler saber res, inclús dolgut amb el Barça, va rebutjar el passe que enviaven als exjugadors per veure els partits gratuïtament.

En canvi amb els anys, va retornar com a soci al Camp Nou en 1957 pagant ell totes les quotes, prenent-se una pastilla abans de cada partit. El FC Barcelona a la celebració del centenari en 1999 se'n va recordar d'ell, desfilant llavors ja minvat de facultats. En jubilar-se va canviar Barcelona per Vilassar, morint l'11 de setembre de 2002 a una clínica de Mataró.

Èxits amb el CE Sabadell:
1945-46 Campionat Lliga 2ª divisió i ascens

Data Competició Local Resultat Visitant