Informació
Nom José Bayo, José Bayo Bernad
Naixement Barcelona (Barcelona) 08-12-1917
Defunció Lleida (Lleida) 04-03-2005
Demarcació Defensa
Temporades 7
Biografia

S'inicia com jugador a les files del Júpiter on arriba amb deu anys al quart equip. La temporada 1933-34 la juga al primer equip començant com a mig ala, però per un contratemps juga un partit de campionat de Catalunya a la defensa, consolidant-se des de llavors com a tal. Amb encara setze anys, debuta a segona el 2 de desembre de 1934, guanyant zero a dos al camp del Badalona. En aquell temps compagina el futbol amb la seva feina a una fàbrica tèxtil.

El FC Barcelona es fixa en ell pagant al Júpiter 8 000 pessetes i el compromís d'un partit amistós al Poble Nou, jugant la temporada 1935/1936 a les files blau-granes, malgrat que no arriba a debutar en Lliga. La seva projecció s'estanca per culpa de la guerra. La temporada 1942-43 la passa al Constància de segona divisió malgrat que tampoc hi juga en Lliga. 

Gairebé deu anys després d'aquell debut esperançador a segona divisió amb el Júpiter, torna al futbol professional de la mà del Centre d'Esports Sabadell per jugar a primera divisió. Debuta a Mestalla davant el València el 24 de setembre de 1944 amb empat a un. Durant la temporada alterna la titularitat amb Telechea jugant una dotzena de partits, sense poder evitar el descens a segona. La temporada següent 1945-46 malgrat que el club li posa l'etiqueta de transferible, comença la temporada essent defensa titular juntament amb Telechea, només es perd cinc partits després de caure lesionat a Riazor i els dos de copa pel mateix motiu. Bayo a més fa les funcions de capità de l'equip, aconseguint el campionat i ascens a primera.

La temporada 1946-47 sota les ordres de Sangüesa, Bayo torna a ser titular indiscutible, jugant 25 de 26 partits i ratllant a gran nivell. El Centre d'Esports assoleix una gran cinquena posició, encaixant només el campió València CF menys gols que els arlequinats.

Èxits amb el CE Sabadell:
1945-46 Campió Lliga 2ª divisió i ascens

Data Competició Local Resultat Visitant