Informació
Nom Vicenç Gràcia, Vicenç Gràcia Massaguer
Naixement Barcelona 13-08-1909
Defunció Sant Cugat del Vallés (Barcelona) 10-02-1997
Demarcació Migcampista
Temporades 15
Biografia

5 vegades internacional amb Catalunya.
1 Campionat Lliga 3ª divisió i ascens amb el CE Sabadell 1932-33
1 Campionat de Catalunya 1ª categoria amb CE Sabadell 1933-34
1 Campionat de Catalunya 2ª categoría i ascens amb el CE Sabadell 1928-29

Fill de Marc i Pilar, neix al carrer Major de La Sagrera a la Ciutal Comtal, el 13 d'agost de 1909. En total eren 6 germans (tres nois i tres noies) però cap es va dedicar al futbol. Estudia a l'escola Sagrera al costat de casa i als nou anys es posa a treballar primer a un forn de vidre i desprès a la reconeguda empresa de barrets Valera i Ricci, estudiant llavors als vespres. Amb dotze anys junt als seus amic crean el Sagrerenc, però no és fins els 1923 que comença jugar més seriosame t, una vegada que ingresa a l'infantil de L'Avenç de l'Esport., tot i que de seguida arriba al rpimer equip ocupant la plaça de mig centre i guanyant 5 pessetes al mes. La temporada 1928-29 marxa a jugar al FC Lleida però av¡bans d'acabar la temporada està en conversas amb Josep Germà i Daniel Casas del Centre d'Esports, que s'interessen pels seus serveis, on desprès d'establir un sou de 150 pessetes arriba al que seria l'equip de la seva vida.

Amb 20 anys arriba al Centre d'Esports i a la primera temporada es proclama campió de segona categoria de Catalunya, amb ascens inclòs a la màxima divisió. A començament de 1930 és convençut pel seu amic Cifuentes, que en tenia molts negocis, i es traslladen a viure de Barcelona a Sabadell. A Sabadell es farien també socis en muntar una camiseria a la Plaça Major i després al carrer Manresa. Al campionat de Catalunya B i l'ascens a la màxima categoria de la temporada 1929-30, cal afegir el subcampionat de Catalunya de la màxima divisió la temporada següent 1930-31, on el Centre d'Esports per primera vegada disputa la Lliga nacional de la tercera divisió.

 

D'ofici comerciant, ocupa el lloc de mig esquerrà. Fou una institució al CE Sabadell on jugà entre els anys 1929 i 1943. Va arribar al Sabadell amb divuit anys i sis mesos després va muntar un comerç de camiseries amb l'amic Cifuentes i que perdurà deu anys, fins que va haver de marxar per la guerra a França. El seu amic va morir per accident futbolístic i ell no dubtar en cap moment en fer un repartiment equitatiu del negoci amb la família del difunt jugador. En acabar la guerra va poder tornar a muntar altre negoci i encara va poder jugar quatre anys més a futbol. Després encara faria d'entrenador del Vich, i després del Sabadell on va aconseguir portar l'equip de segona divisió a primera, proclamant-se campió. Tres o quatre vegades més va passar que puntualment el Sabadell va demanar el seu servei, cosa a la qual mai es va negar encara que el seu negoci l'ocupava força temps, però sempre es comprometia per agafar l'equip fins a final de temporada. Ja amb 54 anys el Sabadell el va reclamar perquè l'equip no baixés a segona divisió, i un cop més ho va tornar a aconseguir, aquest fet li va comportar una de les més grans alegries de la seva vida, quan l'alcalde Antoni LLonch, juntament amb el president Ramiro Fernàndez i també la Penya Arlequinada, li varen imposar la medalla de plata de la ciutat. Més tard encara va ser president del Club Natació Sabadell des de 1969 fins a 1971.

Èxits amb el Sabadell:
Com a jugador:
1929-30 Campionat de Catalunya 2ª categoria i ascens
1930-31 Subcampionat de Catalunya 1ª categoria
1932-33 Campionat de Lliga 3ª divisió i ascens
1933-34 Campionat Catalunya 1ª categoria
1934-35 Subcampió Catalunya 1ª categoria
              Subcampió Copa President de la República (actual Copa del Rei) perdent 3-0 davant el Sevilla a Chamartín.
              Disputa promoció d'ascens a 1ª divisió

Data Competició Local Resultat Visitant