Informació
Nom Luis Igual, Luis Igual Calvo
Naixement Valencia 31-03-1918
Defunció Valencia 14-09-1983
Demarcació Migcampista
Temporades 2
Biografia

Luís Igual viu al barri del Grao, iniciant-se a la pràctica del futbol al Gimnàstic valencià, d'on arriba al reserva del Valencia CF. Marxa a la Rioja en compliment del servei militar i el club l'autoritza per jugar amb el Logroñés la temporada, retornant a València un any més tard.

Els seus inicis al club valencià es veuen tallats de cop per l'inici de la Guerra Civil quan té entre divuit i vint-i-un anys. Amb la finalització de la guerra s'incorpora durant dues temporades al primer equip del Valencia CF on no gaudeix de gaires oportunitats. La temporada 1943-44 la juga l'Hèrcules a la segona divisió esdevenint un jugador imprescindible. Juga tots els partits de campionat menys un que es perd per lesió, mostrant un gran nivell, fet que li val perquè el CE Sabadell, després de la lesió de llarga durada d'Aranaz, es fixi en ell com el seu substitut.

La temporada 1944-45 arriba a Sabadell, la primera setmana de setembre de 1944, debutant a primera divisió a la primera jornada de campionat en l'empat a un a Mestalla davant el Valencia CF, el 24 de setembre de 1944. Després d'unes quantes jornades comença a perdre presència provant a Navarro i Santacatalina a la seva posició, a més el club fitxa al desembre a Ferrando del Zaragoza. Malgrat que no fa una bona temporada i el club baixa a segona divisió, Igual continua una temporada més. La temporada 1945-46 amb Vicenç Gràcia a la banqueta, Luís Igual recupera la titularitat essent indiscutible durant la primera volta de campionat, fins que Aranaz es recupera de la seva lesió. Amb Aranaz ja recuperat, Igual és el sacrificat perdent la titularitat, però havent-hi contribuït a la consecució del Campionat de Lliga de segona divisió, amb el retorn a la màxima categoria.

Després del seu pas pel Centre d'Esports Sabadell arriba al Levante de la segona divisió on romana dos anys més, després tres a l'Albacete i un a l'Atlético Baleares i Orihuela, tots ells a la segona divisió jugant fins als trenta-quatre anys.

Èxits amb el CE Sabadell:
1945-46 Campió Lliga 2ª divisió i ascens

Data Competició Local Resultat Visitant