Informació
Nom Pere Monistrol, Pere Monistrol Masafret
Naixement Sabadell 16-08-1893
Defunció Sabadell 02-05-1972
Demarcació Davanter
Temporades 13
Biografia

15 vegades internacional per Catalunya
Campió d'Espanya 2ª categoria 1913 (Copa Alfons Xlll) amb el CE Sabadell
Campió Catalunya 2ª categoria 1913-1914 amb el CE Sabadell

Fill de Peret de cal Gallinaire del Pedregar, de ben petit jugava als jardinets davant de la confiteria Fonolleda, després de les seves obligacions, amb els seus amics Fullola, Daviu, Pérez, Sisquellas, Retana, Viñals, Canadell... destacant per sobre de tots en el domini de la pilota. Va ser Trabal, extrem esquerre del primer equip i veí del Pedregar, qui el va convidar a anar a jugar al camp.

Va actuar en un parell d'ocasions amb el segon equip, passant seguidament a ocupar un lloc de titular en el primer, debutant el 19 de desembre de 1909.

Va ser un dels primers grans jugadors del CE Sabadell, jugant amb el primer equip fins a 1920, essent capità des de 1912. Fou membre de l'equip que es proclamà campió d'Espanya de segona categoria l'any 1913, on s'hi va haver de convèncer als pares per part del mateix president, perquè el deixes anar a jugar la final, a causa de ser encara menor d'edat. També aconseguí el subcampionat de Catalunya la temporada 1919-20. Jugà amb la selecció catalana de futbol entre 1915 i 1919. Segons explicava la revista FOOT-BALL de l'època, en una publicació del dia 24 de juny de 1915: "Si en Monistrol jugava, el camp estava ple a vessar, si en Monistrol no jugava, estava buit. Ho era tot pel Sabadell, un jugador que podia jugar en la posició que fes falta, tant en el Centre d'Esports Sabadell, com en la selecció Catalana. Es pot dir que en Pere Monistrol i el Centre d'Esports eren una mateixa cosa." El que anys després fou company seu i més tard jugador del RCD Espanyol Joan Tena va dir d'ell: "Monistrol era tan gran dins del terreny de joc que en el seu cos reunia l'essència futbolística dels Kubala i Di Stéfano de molts anys després". La Revista Foot-Ball publicava que la veneració de la ciutat de Sabadell cap a ell, només es comparable a la de Bilbao cap a Pichichi. Monistrol compartí equip amb un altre il·lustre arlequinat, el mític porter Antoni Estruch.

Es diu que un dels partits més complets de Monistrol va ser davant l'Espanyol el 20 de juliol de 1913 on Gibson jugador professional anglès de l'Espanyol era la seva "parella de ball". Monistrol va ser un malson constant arribant a ridiculitzar al professional anglès.

Un cop retirat, romangué lligat al club essent directiu durant més de 15 anys. El 30 d'octubre de 1985, Sabadell li dedicà un carrer proper a la Nova Creu Alta. Al Museu d'Art de Sabadell es conserva obra fotogràfica.

Èxits amb el Sabadell:
1912-13 Campió d'Espanya 2ª categoria (Copa Alfons Xlll)
1913-14 Campió Catalunya 2ª categoria i ascens
1919-20 Subcampió Catalunya 1ª categoria
11 temporades a la màxima divisió del moment (1ª categoria catalana)

Data Competició Local Resultat Visitant