Informació
Nom Alberto Arnal, Alberto Arnal Andrés
Naixement Manises (València) 23-09-1939
Defunció Manises (València) 26-01-2021
Demarcació Defensa
Temporades 5
Biografia

Nascut a Manises, es forma futbolísticament al Santiago de Manises on destaca i és cridat primerament per defensar la selecció regional valenciana. Posteriorment també és cridat per defensar els colors de la selecció espanyola al campionat Juvenil de Luxemburg.  Amb divuit anys arriba al filial valencià. per jugar a tercera divisió, aconseguint aquella mateixa temporada pujar a segona.

La seva progressió continua en augment destacant per les seves facultats físiques, la seva intensitat i el seu sentit d'anticipació. Després de quatre temporades al filial Mestalla de la segona divisió, amb 23 anys arriba de la mà de Pasiaguito a debutar amb el primer equip en partit oficial, en partit de Copa de Fires davant el Shamrock Rovers de Dublin i quatre dies més tard ho fa a la primera divisió al Sánchez Pizjuan davant el Sevilla. La seva irrupció és tan espectacular que és anomenat per l'afició com "El pequeño Puchades" jugador mític valencià que dóna nom a l'Estadi de la Ciutat Esportiva. 

L'arribada d'un nou entrenador, afegit a una lesió important de menisc, fa que la seva presència es redueixi dràsticament, fet pel qual no dubta en atendre la trucada de Pasiaguito, ara entrenador del CE Sabadell. Com anècdota, dir que segons explica el blog Manisses-online, la primera temporada va jugar uns amistosos amb el FC Barcelona, ja que els blau-granes s'embarcaren per una gira a EEUU, disputant dos partits a Nova York i un a Chicago i en tenir lesionat el seu lateral dret, varen requerir al conjunt arlequinat poder comptar amb el seu servei. 

Amb el Sabadell juga sis temporades (quatre a primera divisió) Forma part de l'equip que aconsegueix la millor classificació històrica del club, essent quart classificat per darrere de Real Madrid, Las Palmas i FC Barcelona, així com també és protagoniste a l'eliminatòria històrica de la Copa de Fires amb el Brujas.

La temporada 1971-72 el Sabadell baixa a segona i encara Arnal amb 33 anys seria titular indiscutible. Després de sis temporades, Arnal deixa el club  amb més de 100 partits oficials disputats defensant l'arlequinada, la majoria d'ells a primera divisió.

A més del seus éxits esportius, també ha estat homenatjat en varies ocassions, com l'any 2007 amb l'Anfora d'or (de la Claveria de les Santes) per la seva trajectoria esportiva a nivell nacional i internacional. L'any 2020 l'ajutament de Manises el nomena fill predilecte i el 24 d'abril de 2014, l'ajuntament de la ciutat de Manisses en un acte solemne, passa a nomenar el pabelló d'Esports de la ciutat com Pavelló Poliesportiu Municipal Alberto Arnal Andrés.

Data Competició Local Resultat Visitant