Fitxa del partit
Campionat Catalunya 2ª categoria | 17-11-1929
CE Manresa

0-1

CE Sabadell
Planell
Estadi
El Pujolet
Resum

Es van obrir inscripcions a la secretaria del club del cafè Euterpe per tal d'organitzar un bitllet col·lectiu de tren pel desplaçament a Manresa, on s'havia de disputar el partit amb mig campionat en joc. El camp del Pujolet era ple amb nombrosa afició del Sabadell. La pluja però va deixar el terreny de joc fangós.

Un cop iniciat el partit el Sabadell va dominar àmpliament fins al descans, les jugades de perill es succeïen com un xut de Morral al pal, un altra clara oportunitat del mateix jugador, un bon xut de Pérez aturat per Corrons. Només calia esperar el gol doncs l'equip local era incapaç de reaccionar. Una passada en profunditat de Gràcia a Sitges, aquest no va a buscar-la doncs la passada és massa llarga, Bertràn però que sempre està atent, veu la possibilitat que la pilota quedi aturada pel fang, sortint com un coet, efectivament la pilota perd velocitat i queda aturada, fet que ajuda a Bertran a arribar abans que sortís per la línia de fons, la seva centrada precisa cau als peus de Sala que sol davant el porter marca el primer gol del partit.

En arribar al descans, l'àrbitre creu pertinent la suspensió del partit, sense consultar-ho prèviament amb els capitans que mostren el seu desacord però que no poden fer res més que plegar veles. La Federació va decidir que el partit s'havia de reanudar des de el descans respectant el marcador d'aquell moment. Els millors pel Sabadell Gràcia, Codina, Bertran i Giner.

Finalment l'1 de desembre a les 13.29 novament el tren sortia cap a Manresa atapeït d'aficionats del Sabadell. Després del desplaçament massiu anterior i les incomoditats del viatge i del temps, poder algú podia pensar que aquest cop no anirien tan acompanyat, res més lluny de la realitat. L'afició del Sabadell es va desplaçar en nombre molt superior al darrer desplaçament. Un cop a Manresa s'escolta el rumor que el partit no es jugarà. El camp del Pujolet tancat i barrat amb els jugadors del Sabadell, aficionats, l'àrbitre i membres de la Federació Catalana, es van trobar enmig d'una situació surrealista. Increïblement el Manresa en lloc de competir els quaranta-cinc minuts restants per capgirar el resultat i proclamar-se campió, va preferir no presentar-se i afrontar una sanció federativa que va ser molt contundent, ja que va ser sancionat amb la pèrdua de tots els punts aconseguits amb la consegüent pèrdua de la categoria. El Sabadell en canvi es proclamà campió del grup B de la segona categoria del Campionat de Catalunya.

Local
Corrons
Entrenador
Crònica
¿?

Ángel Sala "Saleta"

¿?

Jaime Bertrán

Últims partits
Campionat Catalunya 2ª categoria | 14-10-1929 15:00
CE Sabadell

2-4

CE Manresa
Amistós | 08-09-1929
CE Manresa

5-1

CE Sabadell
Amistós | 25-08-1929 17:15
CE Sabadell

1-3

CE Manresa
Promoció 1ª Categoria Catalunya | 28-04-1929
CE Manresa

0-0

CE Sabadell
Promoció 1ª Categoria Catalunya | 10-02-1929
CE Sabadell

2-0

CE Manresa
Efemèrides