Fitxa del partit
Campionat Catalunya 2ª categoria | 21-06-1914 17:00
CE Sabadell

1-1

Atlètic Sabadell FC
Juanico
Estadi
Creu Alta
Resum

Molta polèmica envoltava aquest partit que finalment s'hagué de repetir per tal de donar un guanyador definitiu a la segona categoria grup del Vallès. Al Sabadell li valia la victòria o l'empat, a l'Athletic només la victòria. El camp va registrà una fenomenal entrada. L'àrbitre del partit fou el jugador de l'Internacional Juanico, assistit a les bandes per Tallada i Grapi.

El Sabadell va sortir per totes i en els primers minuts va gaudir d'oportunitats per marcar el primer gol, especialment en una oportunitat d'en Gallart que no va està fi. Al cap de quinze minuts Retana rep una passada admirable i aprofita per aconseguir el primer de la tarda. Als trenta minuts arriba per primer cop la pilota a Fíguls i en canvi el Sabadell sovinteja permanentment la porteria de Minyana, arribant al descans amb un a zero.

La segona part continua amb la mateixa tònica, el porter de l'Athletic sense cap mena de dubte es converteix en l'heroi del partit, i manté encara amb opcions a l'Athletic dintre del partit. Una contra precisament de l'Athletic és treta per Fau sota pals, evitant l'injust empat que hauria significat aquest gol. A tot això Monistrol llença per sobre del travesser una gran oportunitat i ja molt a prop de la finalització, en una melé dintre de l'àrea s'escolta un xiulet, i l'arbitre consulta la jugada amb el linier. Davant la incredulitat de tothom decideix xiular penal a favor de l'Athletic. El públic es llença al camp per impedir el llançament i la policia intervé. Monistrol com a capità del Sabadell i per evidenciar la protesta, ordena a Fíguls que es retiri dels pals i l'Athletic a porta buida aconsegueix l'empat. Moments després s'acaba el partit amb la classificació del Sabadell com a campió del grup del Vallès, per disputar la fase d'ascens davant Europa i Barcino.

Visitant
Gaspar Minyana
Girabent
Santanach
Vila
Viadé
Josep Canosa
Pujol
R. Morera
Torras
Entrenador
Crònica
¿?

Retana

¿?

Desconegut Rival

Últims partits
Amistós | 08-02-1914 15:15
CE Sabadell

2-1

Atlètic Sabadell FC
Campionat Catalunya 2ª categoria | 11-01-1914 14:45
Atlètic Sabadell FC

2-2

CE Sabadell
Campionat Catalunya 2ª categoria | 12-01-1913
Atlètic Sabadell FC

0-3

CE Sabadell
Amistós | 24-03-1912 16:00
Atlètic Sabadell FC

1-2

CE Sabadell
Campionat Catalunya 2ª categoria | 31-12-1911
CE Sabadell

8-1

Atlètic Sabadell FC
Efemèrides