Promoció 1ª Categoria Catalunya | 16-08-1914 17:00

1-0

CE Europa
Palomera
Fomento

A les 14 hores surten cap a Mataró en l'auto del Sr. Pujol (per 30 persones) per disputar la final del Campionat de segona categoria que portaria al guanyador a competir a la màxima divisió.

Sembla ser segons la crònica del moment que l'auto "Sufre un ligero desperfecto" que impedeix arribar a l'hora puntual del partit, però encara dintre del marge que donava la Federació. Els jugadors de l'Europa ja hi eren sobre el terreny de joc, mentre que l'afició del Sabadell patia l'angoixa de no veure arribar els seus. Fins que "A las 16:45 vimos al auto atravesar vertiginosamente las calles de Mataró".

A la primera part les oportunitats davant una porta i l'altra es succeïen sense que es materialitzés cap gol. A la segona part el ritme i les oportunitats va continuar com a la primera. A manca d'uns vint minuts, Gallart va fer el gol que donava el títol de Campió de Catalunya de 2a categoria.