CD Atlético Baleares
Antonio Monter Solans
Nova Creu Alta
Vídeo

Gran victòria. El pla de Pedro Munitis ha funcionat a la perfecció. El Sabadell ha desconnectat l’At. Balears i amb un gol de Jacobo, a l’inici de la segona part, suma tres punts d’or en la seva lluita per la permanència. L’afició arlequinada ha tornat a xalar a l’Estadi.

El plantejament inicial de Pedro Munitis tenia un objectiu molt clar: incomodar l’At. Balears. Li ha deixat terreny i la pilota, però no espais. El Sabadell, amb una disciplina espartana, no ha concedit absolutament res a homes com Manel o Dioni. La segona part del pla era sorprendre el contracop i ha sortit a mitges. El conjunt arlequinat, ben conduït pel jove Sergi Altimira, ha gaudit de les millors opcions, però ha tornat a faltar encert i pólvora.

De fet, les rematades més perilloses han tingut als laterals com a protagonistes: un cop de cap d’Óscar Rubio en posició de ‘9’ que ha rebutjat l’exarlequinat Xavi Ginard amb una gran intervenció i un xut de Diego Caballo lleugerament desviat. També Joseba Muguruza, pel carril dert, ha generat un parell de bones situacions sense culminar. Kaxe, molt lluitador, ha provocat faltes i una targeta, però continua sense trobar el camí de la porteria. Una primera meitat molt tàctica en la qual Munitis li ha guanyat la partida a Xavi Calm. Només ha faltat el premi del gol. Defensivament, excel·lent; ofensivament, amb les carències habituals.

El guió ha fet un gir a l’inici de la segona meitat. L’esperat contracop ha sortit bé: Aarón Rey ha guanyat una pilota després d’una falta de Carlos Delgado ( l’àrbitre ha concedit la llei de l’avantatge i després s’ha menjat la segona groga i expulsió del jugador visitant ) i Jacobo, amb una rematada ajustada al pal dret, ha superat Xavi Ginard. Explosió d’eufòria a la Nova Creu Alta. El pla funcionava.

Ha intentat reaccionar l’At. Balears i ha sotmès l’equip arlequinat durant 10 minuts. Llavors ha aparegut Emilio Bernad amb dues magnífiques intervencions per evitar l’empat. El Sabadell ha recuperat el control del partit amb un desgast físic descomunal. Els canvis ofensius de Xavi Calm tampoc han millorat l’atac balearico. No han pogut mai superar un sistema defensiu arlequinat impenetrable. Munitis ha trigat a fer canvis. Alfred i el debutant Dopi han sortit al minut 75 i fins al 90‘ no han entrat Facu i Xavi Boniquet. Amb patiment per la pressió desesperada de l’At. Balears, però el conjunt arlequinat ha resistit i s’ha guanyat a pols tres punts d’or en la seva lluita per sortir de la zona de descens.

Pere Figueras (Diari Sabadell)

80'Pedro Orfila
Luca Ferrone
35'80'Carlos Delgado
43'80'Damián Petcoff
Ignasi Vilarrasa
58'Víctor Pastrana
Armando Shashoua
Dioni Villalba
80'Alberto "Canario"
Suplents
58'Hugo Rodríguez
65'Vinicius "Tanque"
80'Jesús Álvaro
80'Cristóbal Montiel
80'Miguel Ángel Cordero