1-1

Iván Muñoz Pérez
La Condomina
Vídeo

La ratxa de Munitis s’allarga a 10 jornades. El Sabadell ha esgarrapat un punt molt bo al BeSoocer La Condomina davant l’UCAM Múrcia gràcies a un penal transformat per Jacobo a la recta final després d’un partit molt espès dels arlequinats, que han acusat el desgast d’aquesta intensa setmana saldada amb un notable "5 de 9" per mantenir-se fora del descens.

Rotacions justes. Munitis té confiança en un bloc i, de fet, els canvis a l’onze han estat gairebé els obligats. Sense Óscar Rubio i Aleix Coch, Muguruza ha ocupat el lateral dret i Teo Quintero ha format tàndem amb Guillem Molina a l’eix de la defensa, mantenint Iago Indias al doble pivot. També ha tornat, com era previsible, el pitxitxi Jacobo González. La principal novetat ha estat el dibuix, amb Arón Rey més avançat juntament amb Xavi Boniquet. Potser l’objectiu era tenir més control de pilota, però no s’ha aconseguit.

El Sabadell ha fet una primera part per oblidar. Molt fluix. Com si li pesessin les cames d’aquesta intensa setmana. Adormits els arlequinats. Una empanada general que no ha sabut aprofitar l’UCAM Múrcia tot i dominar totalment el partit. El conjunt murcià, conscient de la transcendència del duel, ha sortit amb una marxa més, molt més endollat. La dupla per banda dreta Tekio–Isi Ros s’ha convertit en un malson. L’extrem cedit per l’At. Balears, que va sonar en aquest mercat d’hivern, ha protagonitzat la majoria d’accions de perill. Fins i tot en una acció s’ha colat fins a la cuina i només la sortida d’Emilio Bernad ha evitat un gol que s’ha passejat diverses vegades per l’àrea arlequinada.

Una errada en la sortida de pilota d’Emilio que ell mateix ha rectificat davant Fullana ha pogut significar l’1-0 ben aviat. L’ímpetu local s’ha frenat amb el pas dels minuts, més per precipitació que per mèrits d’un Sabadell pràcticament inèdit en atac. Jacobo només ha aparegut en un tímid cop de cap a la sortida d’un córner que ha parat Pedro López en la seva única intervenció de la primera meitat. No ha funcionat res. Ni el contracop tan característic de Munitis. El millor en el descans era, sense dubte, el resultat, encara inalterable.

La situació encara ha empitjorat més a l’inici de la segona part amb el gol de l’UCAM, obra de Moyita aprofitant un enorme passadís pel centre de la defensa. Ha faltat contundència. Ja estava sobre el cap Dani Sánchez en lloc de Xavi Boniquet i el Sabadell ha intentat reaccionar, però sense trobar línies de passada. Estava molt espès en la creació i l’UCAM, amb el seu valuós avantatge, ha fet un pas enrere.

Munitis ha buscat energia des de la banqueta amb l’entrada de Dopi i posteriorment, Sergi Altimira i Néstor. Ha millorat la intensitat el Sabadell i, sobretot, la seva intenció ofensiva, sense generar grans ocasions tampoc. Una rematada de Teo Quintero aturada per Pedro López ha estat el presagi del penal, per mans clares d’un defensa, que Jacobo ha executat de manera impecable i també una mica d’incertesa: pel centre i per dalt, superant el porter local. Vuitè gol del madrileny. Després de l’1-1, l’UCAM ho ha intentat a la desesperada sense precisió i el Sabadell no ha trobat l’espai per completar la remuntada total. Un punt sense fer un bon partit, però molt valuós. La ratxa continua.