Manuel José Muñoz Mendiola
Estadi
Toni Tatxa
Resum

Cop d’autoritat. Amb un autèntic festival golejador, el Sabadell ha sumat la primera victòria a domicili. El contrapunt negatiu han estat les errades a pilota aturada que han donat vida a un Andratx clarament inferior i han provocat incertesa. Tres punts per consolidar-se a la zona alta.

També ha introduït canvis David Català a l’onze inicial. Ton Ripoll ha ocupat el carril dret en detriment de Marc Vargas mentre la principal novetat ha estat la titularitat de Carlos Pérez al mig del camp. També ha tornat Marru, ocupant el lloc de Rubén Martínez, qui finalment no s’ha pogut recuperar de les molèsties a les costelles pel cop rebut contra l’Espanyol B.

L’Andratx, per les obres en el seu camp, juga a les instal·lacions Toni Tatxa de la Penya Arrabal. Tocava canviar de xip i adaptar-se de nou a un escenari més propi de Territorial. Això sí, amb una gespa artificial molt millor que la de Torrent. Ha sortit molt endollat el conjunt arlequinat, oferint la seva millor versió de la temporada en el primer quart amb un domini absolut i tocant amb criteri en camp contrari gairebé de manera permanent davant un rival tancat.

Ha tingut la verticalitat i agressivitat que demanava David Català en atac i després de dues arribades amb perill, ha arribat el premi amb l’estrena golejadora a domicili. Ha repetit Sergio Cortés, aquesta vegada culminant una gran acció col·lectiva en la qual han participat Pau Fernández i GonpiEl capità, amb un xut sec i ajustat, ha superat el porter Elías. El 0-1 ha fet justícia i encetava un guió de partit diferent.

L’Andratx estava obligat a obrir línies i deixar més espais. La sensació era de total superioritat arlequinada, però la pilota aturada s’ha convertit en un calvari pels homes de David Català. El primer cop ha arribat en el minut 36 quan Hermelo ha rematat de cap, al segon pal, un servei de cantonada amb totes les facilitats del món. La resposta immediata del Sabadell ha estat immediat, amb un golàs de Gonpi. L’extrem ha enganxat un xut impressionant que ha tret les teranyines de l’escaire. Res a fer per a Elías.

Publicitat

Publicitat

Tot apuntava que l’1-2 seria el resultat del descans, però el tercer córner local ha tornat a posar en evidència el sistema defensiu arlequinat i el porter Gianni, superats de manera incomprensible. Flaqué ha desviat la pilota gairebé sota pals per establir un empat totalment injust si fem cas del joc. En el futbol, però, val l’eficàcia a les àrees. El Sabadell ha fet dos grans gols de jugada i l’Andratx d’estratègia. Regust amarg.

Bogeria atacant

Tocava començar de nou a la represa. David Català ha fet dos canvis, amb l’entrada de Salguero per substituir Diego Cámara a l’eix de la defensa mentre Miguelete ha ocupat el lloc de Carlos Pérez. El partit ha tornat al punt de partida, amb possessió arlequinada i un Andratx a l’expectativa. Precisament, la pilota aturada ha permès al Sabadell recuperar l’avantatge en el marcador. Un mal rebuig local en un córner ha deixat una pilota d’or a Javi Delgado qui no ha perdonat, amb un xut ajustat al pal.

Aquesta vegada no hi ha hagut resposta balear sinó un nou gol arlequinat. Només tres minuts després, Marru ha aprofitat un malentès entre el porter Elias i la defensa per pispar la pilota i marcar el seu primer gol de la temporada a porta buida. Un gol de murri en la seva estrena golejadora en el primer equip. En plena bogeria ofensiva, el Sabadell ha fregat el 2-5 en una doble ocasió de Marru i Javi Delgado, abans de deixar el seu lloc al francès Ryan Bakayoko, que debutava així amb l’arlequinada.

Tot semblava perfectament controlat i més quan l’Andratx s’ha quedat amb 10 per l’expulsió de Javi Sánchez per una infantil agressió a Ton Ripoll. Però el Sabadell ha tornat a donar aire al rival en el tercer córner mal defensat. Isma ha rematat a plaer de cap de manera increïble. Els serveis de cantonada s’han convertit en un gran maldecap i tocarà reflexionar a fons.

Un penal ben provocat per Miguelete ha donat l’oportunitat de sentenciar, però el llançament de Sergio Cortés, molt centrat i fluix, l’ha aturat Elias. No ha pogut tancar el partit el Sabadell des del punt de penal i ho ha fet poc després Ton Ripoll aprofitant un rebuig de Elias a xut de Bakayoko. En els últims instants, el Sabadell ha gaudit de diverses ocasions claríssimes, dues de davanter francès, per completar el set. Ho ha evitat Elias amb cinc intervencions prodigioses entre la pasivitat dels seus companys.

La primera victòria a domicili ha deixat llums i ombres. El gran desplegament atacant ha tingut el contrapunt amb les errades a pilota aturada. El Sabadell suma 7 punts i es consolida a la zona de play-off. Aquest és el camí… solucionant detalls importants. Pere Figueras - Diari Sabadell