1ª Divisió | Jornada 25 | 02-04-1944 17:00

Rafael Tamarit Falaguera
Estadi
Creu Alta
Resum

Ple al darrer partit a la Creu Alta per rebre el FC Barcelona que no es juga res. En canvi el Sabadell necessita encara un punt per aconseguir el primer objectiu d'evitar el descens directe, i guanyar els dos partits que resten si  es vol evitar jugar la promoció de permanència. Ha presenciat la primera part del partit el Capità General de Quarta divisió l'excel·lentíssim Sr. Moscardó

Encara sense temps per gaire, l'ex-arlequinat Betancourt, cedeix a l'ex-arlequinat César que marca el primer gol de la tarda. Aquest gol sembla que esperona l'equip conscient que la darrera jornada de campionat visita Riazor, amb un Deportivo immers en la lluita per evitar el descens.

Al minut onze Pallás treu un servei de cantonada que Ara de cap envia al fons de la xarxa. El Sabadell aconsegueix la pilota. Ara, Del Pino i Gonzalvo l, posen setge a la porteria blaugrana. Tot i el domini local César culmina un contraatac estavellant la pilota al pal. El partit no dóna treva essent de molta exigència física. A la sortida d'un servei de cantonada centrat per Ara, Gràcia remata al pal, la pilota arriba a Del Pino i el seu xut torna a estavellar-se al pal. El Sabadell mereix anar guanyant però s'arriba al descans amb empat a un.

Al cap de poc segons de començada la segona part, Ara es desfà de Calvet i la seva centrada és rematada per Gonzalvo l per avançar al Sabadell. Del Pino que està essent el millor del partit tot i no marcar, fa una gran jugada personal sense conseqüències. Un nou xut de Del Pino és desviat per Velasco al pal, el refús arriba a Pallás que només posa el peu per establir el tres a un.

Amb aquest marcador i la necessitat de puntuar, afegit minuts més tard a la lesió d'Aranaz que deixa l'equip amb deu, el Sabadell es tanca cedint terreny als blaugranes. Ara l'atac i gol és constant i l'intens domini dóna els seus fruits en marcar Seguer el tres a dos, però els minuts passen. Finalment el Sabadell aconsegueix de forma brillant una victòria davant el FC Barcelona, evitant matemàticament el descens directe. La darrera jornada es jugarà a Riazor la possibilitat de guanyar i evitar la promoció, ja que el Deportivo ni pot baixar directament, ni pot evitar la promoció.