2ª Divisió A | Jornada 16 | 03-12-2020 19:00

1-2

Oliver De la Fuente Ramos
Heliodoro Rodríguez López
Vídeo

Tres punts d'or pur. El Sabadell ha trencat la dinàmica negativa amb la segona victòria de la història a l'Heliodoro Rodríguez López i quarta d'aquesta temporada gràcies a una arrencada espectacular i efectiva i un enorme treball defensiu en l'àmbit col·lectiu. El conjunt d'Antonio Hidalgo agafa aire en l'inici del desembre de la supervivència.

Les rotacions gairebé han quedat aparcades aquesta vegada. Hidalgo ha apostat pel triumvirat Undabarrena-Adri Cuevas-Xavi Boniquet amb l'objectiu de protegir millor el mig del camp i no concedir espai a un Tenerife amb jugadors molt tècnics. També ha tornat a l'onze Stoichokov i en la seva primera intervenció ha clavat la pilota a la xarxa. De fet, ha estat en l'acció inicial del partit. No havia transcorregut ni un minut. Internada i centrada de Pierre Cornud, bona assistència de Guruzeta i rematada letal, ajustada, del gadità, el seu quart gol de la temporada.

El 0-1 ha deixat molt tocat un Tenerife sense idees. Ha dominat de manera tant intensa com estèril, sense generar cap mena d'inquietud a una defensa arlequinada molt sòbria. En canvi, l'efectivitat del Sabadell ha estat gairebé absoluta. Un llançament de falta d'Adri Cuevas ha acabat amb una primera rematada d'Undabarrena al travesser i el posterior rebuig l'ha caçat Aleix Coch, entre el desconcert defensiu local, per afusellar amb un xut sec inapel·lable. Un 0-2 en el minut 18, un escenari immillorable.

El conjunt de Luis Miguel Ramis, que debutava a la banqueta de l'Heliodoro Rodríguez López, no ha donat símptomes de reacció. Tenia la pilota, sí, però topava constantment en el mur arlequinat. El Sabadell estava molt ben plantat i només li ha faltat una mica de tranquil·litat per intentar la contra, perdent massa aviat la possessió. Quan el partit semblava controladíssim ha arribat una canonada del lateral Álex Muñoz des de més de 30 metres que ha anat directe a l'escaire, sense opció per Ian Mackay. De fet, ha estat l'únic xut entre pals del conjunt tinerfeny a la primera part que el feia entrar de ple en el partit.

Calia veure la resposta del Sabadell a la segona meitat davant la presumible pressió local. Ha sobrevolat l'empat només començar en una ocasió claríssima de Shashoua que ha enviat fora de manera increïble quan Mackay ja estava vençut. S'ha salvat el Sabadell. Els dos primers canvis d'Antonio Hidalgo han tingut un marcat perfil defensiu amb l'entrada de dos teòrics laterals com Óscar Rubio i Josu Ozkoidi, per Guruzeta i Xavi Boniquet. L'objectiu era clar: més físic per aconseguir la màxima consistència. Aquesta sensació s'ha confirmat amb la irrupció de Pedro Capó per col·locar-se com a pivot al mig del camp. També ha entrat Juan Hernández, en la tercera i última finestra de substitucions, quedant com a única referència ofensiva. L'ex del Celta ha treballat en tasques destructives que creatives.

El Sabadell ha abocat tots els esforços a defensar el valuós 1-2. Sense oferir gairebé fissures. En canvi, Ramis ha posat tota l'artilleria amb Joselu i Apeh. El setge local s'ha accentuat en el tram final tancat el conjunt arlequinat en la seva àrea. Tampoc ha generat grans ocasions i Mackay només ha hagut d'intervenir una vegada per aturar un xut llunyà. Ha resistit el Sabadell i aquesta vegada ha espantat tots els fantasmes dels fatídics últims minuts. Ha sabut patir i gestionar-ho molt bé i s'ha emportat una victòria d'aquelles de permanència. Ara ho haurà de confirmar a la Nova Creu Alta, davant Oviedo i Alcorcón. Més viu que mai.