2ª Divisió B | Jornada 9 | 20-10-2019 17:30

RCD Espanyol B
Desconegut
Nova Creu Alta
Vídeo

El Sabadell no falla a la Creu Alta i es consolida a la zona de privilegi gràcies a una treballada victòria sobre el filial espanyolista. Un gol de penal de Lanzarote i dos d'Adri Cuevas a la segona meitat han propiciat un clima d'eufòria i il·lusió entre l'afició arlequinada que feia temps no es veia.

No ha estat, però, un partit senzill. Fins i tot en els primers 20 minuts el Sabadell s'ha vist amenaçat per un Espanyol B que ha guanyat la batalla per la pilota. Sense la possessió, el conjunt d'Antonio Hidalgo no se sent còmode. Només una connexió entre Lanzarote i Boniquet, amb xut final d'aquest últim, ha trencat la tònica d'iniciativa visitant. El Sabadell buscava les bandes, amb Aitor Pascual i Josu, però sense la fluïdesa necessària.

Una acció de murri de Néstor Querol ha desencallat el duel. Ha lluitat per una pilota pràcticament perduda i Nil ha comès un penal tan absurd com innecessari. Lanzarote ha tornat a ser infal·lible des dels onze metres i suma el seu tercer gol. Abans del descans, s'ha produït una altra jugada clau: l'expulsió, amb vermella directa, del defensa visitant Iago Indias per agafar de la samarreta a Néstor quan encarava l'àrea visitant en solitari. El Sabadell ha estat a punt d'aprofitar el desconcert perico, però un intent de vaselina de Lanzarote s'ha quedat curt.

Amb el marcador a favor i en superioritat numèrica, es plantejava un escenari idoni per al Sabadell a la represa. L'Espanyol B, sense res a perdre, ha arriscat i ha dominat a l'inici de la segona part, però s'ha topat amb la solidesa arlequinada. Amb el pas dels minuts, creixien els espais i el Sabadell ha gaudit de nombroses opcions a la contra. Una gran acció de Lanzarote ha acabat amb una volea d'Aitor per sobre del travesser. El 2-0 de la teòrica tranquil·litat no ha arribat fins al minut 69 després d'una centrada de Josu que Adri Cuevas, a la mitja volta, ha creuat a la xarxa.

Antonio Hidalgo ha aprofitat per fer canvis i donar minuts als joves Aarón Rey i Leira. Tot semblava sota control, però a la Creu Alta sempre hi ha marge per al patiment. Una falta de Pajarero, que havia substituït Aleix Coch, l'ha llençat per sota la tanca Moha i ha sorprès Mackay. El 2-1, amb 7 minuts encara al davant, ha creat uns moments de dubtes i nerviosisme que s'ha encarregat d'esvair Adri Cuevas amb una rematada de cap amb planxa en una nova centrada de Josu. El 3-1 feia justícia i espantava definitivament els fantasmes d'una ensopegada que hauria estat frustrant. El Sabadell s'aferra a la zona de play-off i ara és tercer, igualat amb l'Andorra, i a dos punts del nou líder, Lleida Esportiu. La pròxima visita a l'estadi Johan Cruyff per enfrontar-se al Barcelona B serà una autèntica revàlida.