Fitxa del partit
Amistós | 10-06-1946 18:00
CE Sabadell

3-1

RCD Espanyol
Agustín Vilalta Bars
Estadi
Creu Alta
Resum

Espectacle deslluït per culpa de la pluja que ha caigut durant tota la tarda, aquest fet s'ha traduït en una pobra entrada. Abans del partit el president del Comitè Nacional Sr. Rivero i el seu homònim a la Federació Catalana Sr. Francisco Sainz, han fet entrega al capità del Sabadell de la copa aconseguida brillantment, que l'acredita com a campió de Lliga de la segona divisió. Cal dir que tal com s'havia anunciat, la Federació Nacional va celebrar el seu primer ple a l'hospedería del Real Santuari de la Salud, on el president Pablo Maria LLonch i el reverend Ernesto Mateu van exercir d'amfitrions.

Aquest partit, a més de ser partit corresponent a la Copa Goya, també es posa en joc la copa que acreditarà al campió com a guanyador de la Festa Major de la Creu Alta. Només triga vuit minuts a posar-se al davant, un Espanyol que malgrat algunes absències, és un club contrastar de primera divisió. Calvo és l'autor del gol després de rematar una centrada de Diego. El Sabadell després d'uns minuts aclaparadors per part espanyolista, comença a poc a poc a anivellar el joc. Així als setze minuts una falta executada per Cerveró arriba als peus de Gaju, fallant en el seu primer intent de rematada, però no així en el segon que val per aconseguir l'empat. El Sabadell al igual que la pluja cada vegada va a més, acabant la primera part essent el dominador clar.

La segona part comença moguda, ja que al cap de tres minuts Guarch rep un canvi d'orientació des de l'altre costat i ell mateix s'interna a l'àrea per acabar creuant la pilota al porter, posant així per davant al seu equip. L'Espanyol no reacciona i el Sabadell ho trona a intentar en un nou canvi d'orientació d'una banda a l'altre, creuant la pilota Pallàs a Vàzquez, pilota que refusa malament el porter en el seu intent de malbaratar la jugada, deixant la pilota a l'extrem sabadellenc, per fer una fàcil centrada, on Gaju amb el cap l'empeny a la xarxa plàcidament.

Visitant
José Trias
Josep Casas
José Mariscal
Gabriel Jorge
Juan Venys
Rosendo Hernández
8'Ángel Calvo
Vicente Hernández
Entrenador
Crisanto Bosch Espín
Crònica
8'

Ángel Calvo

8'

Diego Castellà

16'

Juan Gaju

16'

Manuel Cerveró

48'

Francisco Guarch

¿?

Juan Gaju

¿?

Antonio Vazquez

Últims partits
Amistós | 16-09-1945
CE Sabadell

3-1

RCD Espanyol
1ª Divisió | 13-05-1945 18:00
CE Sabadell

0-6

RCD Espanyol
1ª Divisió | 10-12-1944 15:10
RCD Espanyol

1-3

CE Sabadell
Copa del Mediterrani | 09-07-1944
RCD Espanyol

2-2

CE Sabadell
Copa del Mediterrani | 24-06-1944 18:30
CE Sabadell

3-2

RCD Espanyol
Efemèrides