1ª Divisió | Jornada 23 | 19-03-1944 16:45

5-1

Athletic Club
Manuel Ocaña Nieto
Creu Alta

Es juga molt el Sabadell a la Creu Alta avui plena, els jugadors també són conscients d'això. Davant un Athletic classificat al mig de la taula sense gaires objectius a curt termini, s'ha notat que els arlequinats avui podien deixar mig encarrilada la salvació.

D'inici les ocasions es succeeixen a les dues porteries, on Pallás i Del Pino pels locals així com Panizo per part bilbaina, estan a prop d'inaugurar el marcador. Al minut vint-i-tres una sortida ràpida amb la pilota acaba amb una paret entre Pallás i Del Pino que aquest darrer envia al fons de la xarxa. El partit continua en la mateixa dinàmica marcant al minut trenta-sis Del Pino de cap el segon gol i un minut abans del descans, el tercer del seu compte particular també de cap, deixant al descans el partit encarrilat.

Als tres minuts de la represa retalla distàncies Iriondo per l'Athletic. Sembla que el Sabadell es relaxa en excés i l'Athletic busca un segon gol que el fiqui al partit. A causa d'aquest domini vissitant, es fan uns intercanvis de posicions entre Gràcia, Gonzakvo ll i Pallás que acaben sent claus. ja que el mateix Gràcia aprofitaria una passada de Del Pino i l'errada d'Oceja per fer pujar el quart i liquidar el partit. Encara el mateix Gràcia marca un cinquè gol en aprofitar un refús in-extremis del porter bilbaí a xut de Del Pino.

Només resten sis punts en joc per la finalització del campionat de Lliga i el Sabadell ara mateix té un marge de quatre punts sobre el descens.